Utrusta din bil inför bilsemester till fjällen

Att åka på bilsemester upp till fjällen är ett trevligt och roligt sätt att spendera sin ledighet. Inför resan så finns det dock några saker som du bör tänka på. Genom att utrusta bilen på rätt sätt kan resan bli både säkrare och mer praktisk, så se till att du är förberedd innan det är dags för att du beger dig iväg.

Det finns flera sorters utrustning som är bra att skaffa till bilen så att du säkrare kan bege dig ut på bilsemestern. Se exempelvis till att köpa ledramp till din bil, så att vägen är väl belyst framför dig och du har koll på hur det ser ut när du kör. Ett annat säkerhetstips är att köpa och byta till vinterdäck. Trafikverket skriver på sin webbsida att

“det finns inga däck som är perfekta för alla situationer”
Men att dubbdäck kan vara passande när du kör på isiga eller snöiga vägar nere i Europa, och dubbfria i Norden – så se till att du har rätt däck för den rutt du planerar att köra.

Annat som kan vara bra inför bilsemestern

Att skaffa en takbox till exempelvis skidor och relaterad utrustning rekommenderas starkt – det är sätt att få mer utrymme att packa i bilen utan att behöva göra resan obekväm för de resande med skrymmande objekt i famnen och vid fötterna inne i bilen. Andra saker som är bra i förebyggande syfte är att om du använder Google Maps ladda ned kartor för den rutt du ska köra: detta är både bra ifall du inte har bra internetuppkoppling hela vägen, samt för att spara på mobilbatteriet under körningen.