Köra utan körkort

Att ta sitt körkort är inte det lättaste, och det oavsett om man bor i syd eller norr. Och kanske är det också därför så många väljer att köra utan? Varje år tar polisen flera personer som har kört utan att egentligen få, och mest troligt finns det ännu fler – som man än inte har upptäckt. Det är ett allvarligt problem som även är svårt att lösa, eftersom man inte kan stoppa varenda bilförare och kontrollera ifall hen har körkort. Det man får göra är helt enkelt att ta stickprov. Men ibland behövs inte det, utan föraren avslöjar sig själv. Någonting som självklart uppskattas av polisen. I ett fall som nyligen uppmärksammades av Sveriges Radio var det en man som hade kört utan körkort och på en parkering körde han in i en annan bil. Detta var ett ovanligt fall då mannen, som saknade körkort ändå kontaktade polisen och berättade vad som hade hänt.

Körkortstips

Detta är som sagt någonting som är mycket ovanligt. Det är snarare mer vanligt att endast lämna en lapp eller helt enkelt inte bara dra. Bäst hade det ju dock varit om mannen i fråga hade haft körkort, eftersom han då antagligen inte hade kört på den andra bilen. Till honom kommer därför några tips på hur man kan göra för att få körkort:

  • Välj en bra trafikskola. Många tror att man måste åka iväg hur långt om helst för att klara sitt körkort, men man kan faktiskt ta körkort genom att gå på intensivkurs för körkort i Stockholm billigt. Det är det bästa alternativet eftersom du fokuserar allting på själva korkortet.
  • Var uppmärksam. När du åker i trafiken, försök läsa av bilarna. Hur beter de sig? Vad utmärker en bra förare?
  • Öva på datorn. Det finns många test online där du kan öva på körkortsteorin. Det är en mycket bra idé eftersom vissa frågor är väldigt lika de som kommer på själva provet sen.
  • Kör upp i samma bil. När det väl är dags för uppkörningen rekommenderas att du kör i samma bil som den du tränat i. Det ger en trygghet.

 

Fler tips hittar du i en artikel från Expressen här.

förarprov körkort trafikverket