Köptips på begagnat

Funderar du på att köpa en begagnad bil att burna med? Vi listar några favoriter samt nämner de som en kanske inte ska lägga pengarna på.

bil husMånga väljer att köpa begagnat när de köper bil. Och varför inte? Många nyare bilar som endast har ett par år på nacken är oftast bra mycket billigare än sina splitternya motsvarigheter. Dessutom är säkerheten inte särskilt mycket tummad på om bilen ändå är rätt så nya, med endast ett par tusen mil på nacken.

I ett tidigare inlägg skrevs det om hur en bilsemester med en begagnad bil inte behöver vara fel, utan att en bil second hand kan vara minst lika bra. Men vad för bil ska en då välja? Och finns det modeller som en ska se upp för på begagnatmarknaden?

Pärlor och ris

Enligt en artikel i Expressen finns det ett par riktiga pärlor i olika prisklasser. Varför inte en Volvo V70, Sverige vanligaste bil. Den är både rymlig och har trygga vägegenskaper samt en enligt många, skön komfort. Dessutom går den att hitta för ett rimligt pris. Lika så är det med Toyota RAV4, en lite suv som passar både ute på landets grusvägar liksom mitt i stan. Denna modell är lite dyrare än många andra andra begagnade på grund av att de är så populära och många ägare håller hårt i sina. En klassiker är annars en Volkswagen Golf, dessa har bra motorer och behåller mycket av sitt värde i andra hand. Helt enkelt en trendsättande bil.

Mini Cooper S är snygg, snabb – och vansinnigt rolig att köra. Och det finns många fina exemplar till salu nu, ofta för rätt vettiga priser dessutom. Kanske är det här begagnatbilen som ger mest bus för pengarna samtidigt som den funkar alldeles utmärkt som vardagsbil. Var dock noga med servicehistoriken och var beredd på att förbrukningen är en aning hög – Expressen

Nåra som kanske inte håller måttet på andrahandsmarknaden är Nissan Navara med rasande motorer, Chrysler Grand Voyager med elektronikstrul eller en från BMW:s 7-serie som sägs vara en riktig mardröm elektroniskt och svindyr att äga.