Klarar du körkortet idag?

Allt fler svenskar är osäkra på om de kommer klara av att ta sitt körkort om de skulle göra det idag, och inte när de från början tog sitt kort – skulle du klara av både teori och uppkörning om du skulle försöka ta ditt körkort i dagsläget?

körkort bilskola uppkörningFör att köra bil måste du ha körkort, att köra bil utan kortet är brottsligt och därför är det viktigt att man klarar såväl teori- och körprov för att få köra bil. Men idag är det allt fler svenskar som inte tror sig kunna klara dessa prov, inte om de skulle försöka ta dem idag. Enligt en undersökning vid namn Goodyear Road Safety Survey är det hela 45 procent som är osäkra på detta, skriver man i ett pressmeddelande hos MyNewsDesk.

Varför är man osäkra?

Anledningen till att undersökningen fått det resultat som den fått grundar sig i att det i dagsläget tillkommit en rad olika nya trafikregler som inte fanns med förr. Och trots att man i flera år debatterat huruvida man ska införa ett obligatoriskt uppföljningstest för alla personer med körkort som haft kortet ett visst antal år, är stödet för detta hos allmänheten väldigt lågt – vilket kan tyckas märkligt då de flesta inte tror att de ens skulle få sitt körkort om de tog det idag.

Vad är olagligt att göra i bilen?

När du kör bil idag är det otillåtet att:
– köra för fort
– smsa
– prata telefon
– köra med sommardäck på vintern
– strunta i högerregeln
– köra utan bälte
– svänga utan att blinka
– ignorera vägskyltar